Index  Profiel  Hulp  Zoek  Actieve discussies  Aanmelden  Registreer 

Index / Computers & internet / Computer voor senioren
michiel


Door michiel - Dinsdag 11 april 2006, 10:31

Er is een nieuwe computer, speciaal voor senioren te koop! Hij is makkelijk en onderhoudsvrij. Op www.simpc.nl kun je meer informatie vinden.

mvg,
Michiel


Stefan


Door Stefan - Dinsdag 12 februari 2008, 21:45

Ja, het is een fantastische computer. Ik heb m gekocht bij www.ouderenwinkel.nl. Aanzetten, activeren en alles ging eigenlijk vanzelf. De kracht zit m in de eenvoud van het ding. En je kunt er niets aan stukmaken omdat je niets kunt installeren.

Groet, Stefan


Rene


Door Rene - Maandag 9 augustus 2010, 21:42

Ik had een simpc maar heb nu een aanraakscherm van Twigo. Een computer die eenvoudiger is dan mijn simpc en eindelijk van die muis af! Kijk maar op www.twigo.nl

Groeten Rene


Mark


Door Mark - Vrijdag 18 februari 2011, 21:37

Ik heb alle "seniorencomputers" goed vergeleken en uitgekomen bij PC Basic, hun service is fantastisch. Uiteindelijk bij Senioren PlusPunt in Driebergen aangeschaft. Echt een aanrader.


Senioren hulp
Online!

1 x gewijzigd
Door Senioren hulp - Dinsdag 11 oktober 2011, 16:00

Ik heb pasgeleden de S-computer aangeschaft erg overzichtelijke menu en heel makkelijk te gebruiken en ook nog eens goedkoop. Ik raad het jullie allemaal aan. www.s-computers.nljoris
Online!

Door joris - Maandag 27 februari 2012, 16:55

Interessant, bijgaand de conclusie van een door de consumentenbond uitgevoerd onderzoek naar computers voor senioren. Er zijn volgens de consumentenbond maar twee aanraders de SimPC en S-computer. De rest zoals PC Basic, Novatouch en Twigo wordt afgekeurd.

http://www.seniorweb.nl/artikel/41929/simpele-seniorencomputers

Conclusie onderzoek

Er zijn grote verschillen tussen de geteste computers in gebruiksgemak en beveiliging. Het idee achter een seniorencomputer waarbij installatie, beveiliging, lastige meldingen en updates uit handen worden genomen, is sterk en zeer geschikt voor beginnende computergebruikers zonder digitaal vangnet en met enige angst voor de technische aspecten van een computer.

De uitwerking van dit concept is niet bij alle vijf de seniorencomputers in deze test geslaagd. Zo zijn het gebruiksgemak en de mogelijkheden van Twigo en NovaTouch op de meeste gebieden slecht. De schil van PC Basic is wel gebruiksvriendelijk, maar Windows 7 ligt nog te dicht onder de oppervlakte. Regelmatig komen er hierdoor meldingen naar boven in de Windows 7 stijl, die natuurlijk heel anders is dan die van PC Basic. Daarbij is het vanuit beveiligingsoogpunt niet verstandig om Windows 7 als besturingssysteem te kiezen.

SimPC en S-Computers zijn het meest geslaagd qua gebruiksgemak. Voordelen van SimPC zijn het inbegrepen e-mailadres en de ruime openingstijden van de telefonische helpdesk. Bij S-Computers krijg je geen e-mailadres en is de helpdesk alleen tijdens kantooruren geopend. Bij S-Computers is het dan wel weer mogelijk om extra software te laten installeren, bij SimPC nog niet. Internetbankieren is eenvoudig bij SimPC. Deze onthoudt namelijk de keuze van de bank en geeft het inlogscherm groot weer. Bij S-Computers wordt de keuze voor de bank niet onthouden. Beide systemen zijn aan te raden voor senioren die met de computer willen beginnen, maar het nog niet aandurven met een gewone Windows- of Mac-computer te werken.
oma-beuntjes


Deze gebruiker heeft MSN Messenger
Door oma-beuntjes - Dinsdag 16 oktober 2012, 12:07

Ik gebruik een smartphone met groot scherm, werkt erg handig.


__________
Ik ben de hippe oma van Gelderland!
opa beuntjes
Online!

Door opa beuntjes - Woensdag 28 november 2012, 15:40

Dit forum wordt alleen maar gebruikt om ons senioren uit te melken voor producten en enquetes! Ik ben er klaar mee dit zou voor hulp moeten zijn. Tering flikkers!!!


Maarten123


Door Maarten123 - Donderdag 2 mei 2013, 15:12

Fantastische computer inderdaad, maar mocht een van jullie nou toch nog problemen hebben met de computer of met een ander elektronisch apparaat, kijk dan eens op onze blog: wordmodern.wordpress.com. Op deze blog plaatsen we elke dag berichten over hoe je problemen met de hedendaagse technologie kunt oplossen.


Maarten123


Door Maarten123 - Donderdag 2 mei 2013, 15:15

Of voor een directe link wordmodern.wordpress.com


Willem
Online!

Door Willem - Woensdag 29 mei 2013, 11:20

Ach ik ben ook al wat ouder (reken mezelf wel onder de senioren, voor het gemak) maar ik heb echt niet zo'n seniorencomputer nodig eigenlijk. Heb vroeger ook al veel met computers gewerkt en heb nu een mooie IMac thuis staan, wat wil je nog meer!


__________
Niet heel oud, wel heel wijs
Clementine


Door Clementine - Vrijdag 28 juni 2013, 16:54oma-eva
Online!

Door oma-eva - Donderdag 25 juli 2013, 12:23

Ik heb van mijn kinderen voor mijn zevenstigste een laptop gekregen, deze is niet speciaal voor senioren maar ik kan er prima op werken.


  Start een nieuw topic in Computers & internet

Cloud Servers